WATERWORKS

De kamerplant is terug van weggeweest. House of Thol, de ontwerpstudio van Thomas Linssen en Jana Flohr, ontwikkelde een slim en fraai irrigatiesysteem om huiselijk groen van de juiste hoeveelheid water te voorzien: Waterworks.

Vorig jaar presenteerde ontwerpstudio House of Thol tijdens de Dutch Design Week Eindhoven voor het eerst een prototype van Waterworks. De presentatie was de aftrap voor een crowdfundcampagne met als doel de financiering van de productie rond te krijgen. Het doelbedrag werd bereikt en inmiddels in Waterworks in productie

genomen. Het natuurlijke hydratatiesysteem voor kamerplanten bestaat uit een terracotta staak en een glazen reservoir met kurk.
De staak wordt in de aarde gestoken en het met water gevulde reservoir in de staak geplaatst. Door de poreusheid van het terracotta trekt het water uit het reservoir heel geleidelijk door de wanden van de staak de aarde in. Omdat de waterbehoefte van planten niet altijd hetzelfde is zijn er terracotta staken beschikbaar met glazuur tot verschillende hoogtes.
Waterworks is te bestellen via de shop van House of Thol: www.houseofthol.nl

1 2 3

Close

Sign up for Style News