Studio Makkink & Bey – Nomadisch wonen

Het architecten- en ontwerpbureau Studio Makkink & Bey toont in het TextielMuseum in Tilburg een flexibele visie op wonen in de toekomst, als onderdeel van de tentoonstelling Living Spaces.

Living Spaces is een expositie over 100 jaar textiel in het Nederlandse interieur. In stappen van tien tot twintig jaar zijn kenmerkende periodes – onder meer het modernisme van de jaren dertig, de alternatieve jaren zeventig en het recente Dutch Design – gevisualiseerd in met meubels en objecten ingerichte stijlkamers. Behalve terugblikken, kijkt Studio Makkink & Bey ook voorruit met een concept room van de

toekomst die in het teken staat van nomadisch wonen. Rianne Makkink en Jurgen Bey geloven in flexibel wonen en vervaardigden daarom in het TextielLab van het museum objecten die multifunctioneel zijn. Zo kan VouwPlaats – een gebreid matras dat als een soort rugzak gedragen kan worden – naar wens gebruikt worden als schommelstoel of slaapplaats. VensterLicht is een verplaatsbaar gordijn waarmee de ruimte naar eigen inzicht ingedeeld kan worden en met  WarmteKleed – een tot tafel uitklapbaar houten reismandje gevuld met een kleed om op te zitten – creëer je in no-time een plek om te eten.
De tentoonstelling t/m 11 mei te zien in het TextielMuseum Tilburg.

1 2 3 4 5 6 7

Close

Sign up for Style News