Quilts van byBorre X Piet Hein Eek

Komende week presenteren ontwerper Piet Hein Eek en textielontwikkelaar Borre Akkersdijk een serie quilts bij Spazio Rosaana Orlandi, tijdens de designweek in Milaan.

De galerie en designwinkel van Rossana Orlandi – de place to be tijdens de Salone del Mobile  en de vaste plek waar Piet Hein Eek elk jaar zijn nieuwe werk presenteert – is een voormalige stropdassenfabriek. Enkele jaren geleden maakte Eek al lampenkapjes van stropdasstoffen die hij vond in het magazijn van Orlandi, maar blijkbaar zijn de zijdes nog niet op en vroeg hij Akkersdijk ze te verwerken tot een 

serie doorgestikte dekens. Borre Akkersdijk studeerde in 2009 af aan de Design Academy in Eindhoven en werkt sindsdien aan verschillende projecten waarvoor hij zelf met patronen doorgestikte materialen ontwikkeld, een signatuur die is voortgekomen uit een rondleiding in een matrassenfabriek. Akkersdijk grijpt net als Eek graag terug naar materialen die anderen als waardeloos beschouwen om ze vervolgens een nieuw leven te geven. Na een zorgvuldige selectie op kleur en dessin zijn de stropdaszijdes aan elkaar gestikt, gevuld en op verschillende manieren doorgestikt. De unieke quilts (200 x 220 cm & 260 x 300 cm) zijn na de presentatie in Milaan verkrijgbaar in de winkel van Piet Hein Eek en via byBorre.

1 2 3.jpeg 4

Close

Sign up for Style News