The Phytophiler

Een plant als gevoelige huisgenoot? ‘The phytophiler’ moedigt de emotionele interactie tussen mens en plant aan. Een visie die volgens de bedenkers aansluit op een nieuwe en meer respectvolle relatie  ten opzichte van de natuur.

Design flirt met groen, zo bleek tijdens de Salone del Mobile in Milaan waar het Italiaanse Dossofiorito ‘The phytophiler’ presenteerde. De wetenschap heeft bewezen dan planten in huis goed voor onze gezondheid zijn en dat maakt ze – wat betreft de designstudio – eerder roommates dan decoratieve elementen. En omdat het

belangrijk is te investeren in een relatie met goede (groene) vrienden bedacht Dossofiorito een aantal hulpmiddelen die het mogelijk maken beter op de wensen van je huisgenoot in te spelen. De serie bestaat uit handgemaakte terracotta potten waaraan je verschillende roestvrijstalen en houten onderdelen vast kan maken. Vergrootglazen zorgen ervoor dat de bloemen en blaadjes nauwkeurig bestudeerd kunnen worden en een resonerend vaasje bevordert de groei dankzij vibraties. Kleinere potjes die rondom de plant verbeteren het microklimaat en zorgen bovendien voor de broodnodige gezelligheid.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Photos by Omar Nadalini

Close

Sign up for Style News