about

true fashion is about beauty, expression, vision, tradition & innovation, craftsmanship,
authenticity, history, emotion, seduction, energy, playing, magic, eclecticism, culture …

true fashion is about textile and texture, weaving, dyeing, print, colour, shape, tailoring, 
moulage, drape, construction, layering, embroidery, stitching, decoration, details …

style indicator loves the language of true fashion design 
and the many possibilities to dress 
we aspire to inspire 
by telling 
stories behind style

Mijn naam is Meta Struycken en ik ben creatief directeur en oprichter van Style Indicator. Voor mij komen de ervaringen die ik heb opgedaan gedurende een inmiddels 25 jarige carrière in de mode samen binnen dit webmagazine. Direct nadat ik in 1989 afstudeerde aan de modeafdeling ArtEZ in Arnhem ben ik voor mijzelf begonnen, net zoals veel jonge ontwerpers dat de afgelopen jaren hebben gedaan. Ik ging naar de bank – die toen nog scheutig was – en opende Le Salon tegenover het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het was een mooie tijd met catwalk shows in Loods 6 op het KNSM-eiland, de Citroën showroom aan het Stadionplein en in het Arsenaal van Jan des Bouvrie. Wat betreft aandacht op televisie, in kranten en magazines had ik niet te klagen, maar ook toen was het een kostbare affaire om te werken met mooie stoffen en vakmensen op gebied van coupe en make. Een samenwerking met een financier liep niet goed af en ik besloot een andere koers te gaan varen. Ik werkte vervolgens een aantal jaren als ontwerper voor verschillende commerciële merken zoals Soap Studio en A1 Collections en kwam uiteindelijk terecht bij het Nederlands Mode Instituut. Hier werd ik verantwoordelijk voor het samenstellen van trend en conceptboeken voor toekomstige seizoenen én ontdekte ik mijn werkelijke passie voor het modevak. Maar internet kwam op en een Nederlands prognose bureau bleek geen toekomst meer te hebben.
Daarna heb ik 10 jaar samen met Simon Verlaat – mijn man, die een lange carrière achter zich heeft als uitgever van glossy magazines – met veel inzet en liefde het modevakmagazine newStyle gemaakt. Een succesvol tijdschrift en voor mij een leerzame periode op gebied van retail en de commerciele kant van de modebranche. In 2013 zagen wij ons echter genoodzaakt te stoppen met het uitgeven van newStyle als gevolg van de economische malaise die het middensegment hard raakte. Narigheid die te wijten is aan de  tijd waarin wij leven, maar die in mijn ogen ook te maken heeft met de vervlakking van het metier en het gebrek aan visie van veel merken en retailers. Mode is voor velen slechts handel en heeft niets meer te maken met hetgeen wat het vak zo inspirerend maakt. En daarom is er nu STYLE INDICATOR. Een webmagazine waarin mode niet wordt gerelateerd aan plat getreden commerciële paden, celebrity culture en fashionistas, maar waar inhoudelijke informatie over trends, vakmanschap, visie, creativiteit en schoonheid centraal staan.
Ik wil de consument en de modeprofessional in woord en beeld de verhalen achter vernieuwende en eigenzinnige richtingen binnen modedesign vertellen en laten zien dat er wereldwijd zoveel moois bedacht en gemaakt wordt door zowel beroemde modehuizen, gerenommeerde brands, nog vrijwel onbekende merken en individuele ontwerpers.
Ik volg de internationale trends, maar ook mijn eigen intuïtie. Mode staat centraal, maar wordt gerelateerd aan andere creatieve disciplines als design, interieurontwerp, kunst, architectuur, fotografie en food. Door dieper in te gaan op inspiratiebronnen, ambachtelijke technieken, culturele en historische aspecten, maatschappelijke ontwikkelingen en lifestyles die aan de basis staan van een trend, een product, een collectie of merk hoop ik anderen te informeren en te inspireren.

Meta Struycken,

meta@styleindicator.com
0031 (0)511 420 435

 

Images used on styleindicator.com come from a variety of sources, ranging from Pinterest, Tumblr and websites
like style.com to images received directly from the source. All visual content is copyright to its respectful owners.
Although credit is provided as secure as possible (also check our Pinterest-page), we cannot guarantee the credits
are always exactly right. Please contact us if we failed to correctly identify your work or if you want it to be removed.